Uporaba zastirke na vrtu pridobiva na pomenu, saj se čedalje več ljudi zaveda pozitivnih učinkov, ki ob tem na vrtu nastanejo. Z željo, da našim strankam ponudimo proizvod z odličnimi lastnostmi pri uporabi za zastirko ter hkrati s svojim pakiranjem omogoči enostavno rokovanje in nanašanje, smo razvili proizvod Lenabox Garden, ki je na voljo v 17 kg pakiranju.

ZAKAJ JO UPORABLJATI?

Za vse, ki se ukvarjamo z vrtnarjenjem, je velik izziv zmanjšanje vremenskih vplivov na rastline in na strukturo zemlje, hkrati pa borba s časom, saj delo, ki na vrtu ni opravljeno pravočasno, lahko občutno zmanjša količino in kakovost pridelka.

Med mnogimi drugimi dejavniki od zgodnje pomladi do pozne jeseni nam pri delu na vrtu ali pa tudi v pokritih rastlinjakih lahko močno pomaga ustrezna zastirka.

Po izkušnjah se kot zelo učinkovita in kakovostna izkaže slama Lenabox Garden, ki je dostopna v zelo praktičnem pakiranju in v ustrezni strukturi, predvsem zaradi katere ima veliko prednosti v primerjavi z ostalimi vrstami zastirk.

Pri vrtnarjenju je slama Lenabox Garden odličen pripomoček, saj:

 • varuje zemljo pred izsušitvijo,
 • zaščiti zemljo pred vročino poleti in zmrzaljo pozimi,
 • preprečuje morebitno zbitje zemlje ob rastlinah v obdobju močnega dežja ali pri dodatnem zalivanju,
 • preprečuje nevarnost poškodb plodov in gnitja zaradi stika z zemljo,
 • zmanjšuje intenzivnost izraščanje plevela,
 • ker je narezana na kratko, omogoča tudi rahljanje zemlje, brez predhodnega odstranjevanja,
 • razmnoževanje polžev je manjše v primerjavi z drugimi zastirkami, ker jo lahko položimo v tankem sloju,
 • izboljšuje strukturo tal – zemlja ostane bolj rahla,
 • ob počasnem razkrajanju zastirke se v tla postopoma dodajajo hranila in ustvarja humus,
 • zaradi posebnega načina obdelave se zmanjša možnost odnašanje zastirke ob močnem vetru,
 • z uporabo zastirke se izboljša videz vrta.

KAKO JO UPORABLJATI?

Predstavlja odlično zaščito za vse vrste rastlin na vrtu – zlasti tiste, ki imajo plodove v bližini tal (jagode, kumare, nizki fižol, pa tudi vse ostale, katere želimo zaščititi pred vremskimi vplivi in si olajšati delo na vrtu).

Zastiranje s slamo Lenabox Garden zelo olajša gojenje občutljivih rastlin, na primer paprike, na katero imajo sušna obdobja zelo močan negativni vpliv. Zastirka s slamo Lenabox Garden te vplive zmanjša, ohranja zemljo vlažno že ob manjšem ali pa močnejšem zalivanju, hkrati pa omogoči tudi potrebno rahljanje.

Kot zelo primerna zastirka, ki pa se lahko nanese v nekoliko debelejšem sloju, je slama Lenabox Garden tudi ob sadikah paradižnika. V primeru potrebe po obilnejšem zalivanju ohranja potrebno vlago dalj časa, zemlja ob rastlinah pa ne postane zbita.

Zastirka s slamo Lenabox Garden predstavlja odlično zaščito za vse ostale vrste rastlin na vrtu – zlasti tiste, ki imajo plodove v bližini tal (jagode, kumare, nizki fižol, pa tudi vse ostale, katere želimo zaščititi pred vremskimi vplivi in si olajšati delo na vrtu).

Kot najbolj učinkovit se je izkazal večkratni nanos slame Lenabox Garden v tankih plasteh skozi vse leto, od setve in sajenja, vse do pobiranja plodov. Pri pripravi zemlje za nove rastline je ob primerni debelini nanosa ni potrebno odstranjevati – ostanke lahko brez težav pomešamo z zemljo in nadaljujemo z novim ciklom – ponovno s pomočjo zastirke Lenabox Garden.

Enostavno, praktično in učinkovito.