Kaj je Lenabox slama?

Je fino zmleta, narezana in odprašena pšenična slama pakirana v priročno embalažo.


Pšenična slama najvišje kakovosti


ZAKAJ UPORABLJATI SLAMO LENABOX NAMESTO OBIČAJNE SLAME?

Ker je popolnoma naraven proizvod, izboljša pogoje za zdravje živali, zmanjša količino nastilja, ima večjo vpojnost vlage, zmanjša vonjave, povečuje prebavljivost, omogoča enostavno odlaganje - uporaba kot gnojilo.

 

Proces proizvodnje balirane slame

Lenabox – Slama je popolnoma naraven proizvod. Kot vhodno surovino uporabljamo kakovostno pšenično slamo, ki jo pridobimo na poljih na obronkih Panonske nižine. Na sodobni proizvodni liniji slamo sprva zmeljemo in narežemo na kratke delce. V primerjavi z običajno slamo, ki vpija vlago samo ob koncih oz. prelomih, pri rezanju dosežemo, da slama vpija vlago po celotni dolžini. Povečana vpojnost slame omogoča boljšo vezavo gnojevke, kar posledično pomeni količinsko manj nastilja, zaradi boljše vezave amonijaka se bistveno zmanjšajo vonjave v hlevu.

V nadaljnjem postopku se slamo odpraši, da dobimo čisto slamo brez nečistoč. Zmanjšanje količine prahu v hlevu bistveno pripomore k izboljšanemu zdravju živali. Tako predelano slamo zapakiramo v 20 kg bale dimenzij 80 x 40 x 27 cm.

Bale se zalagajo na paleto ter se dodatno zaščitijo pred vremenskimi vplivi. Na paleti je zloženih 18, 24, ali 27 kom bal. Priporočamo da se slama hrani v suhem prostoru brez izpostavljanja direktnemu soncu. Slamo Lenabox se da dobiti v boljše založenih prodajalnah. V primeru, da slame Lenabox v vaši okolici ne najdete, vas prosimo, da nas kontaktirate.

Minimalna naročena količina slame Lenabox v primeru dostave je 1 paleta (24 kom). Pripravili smo posebno pakiranje za manjše porabnike. V polovičnih balah se nahaja 8 kg slame, za lažje rokovanje so bale opremljene s priročnim držalom.

Galerija slik proizvodnje

  • MARTIN GLAVIČ

    Našim konjem želimo ponuditi le najboljši nastilj, zato že vrsto let uporabljamo Lenabox slamo podjetja KGS Krajnc.

    MARTIN GLAVIČ